středa 23. října 2013

Pohánky kakové RAW- Biosfera.cz- RECENZE


Složení:  pohanka loupaná bio, datle sušené bio, nepražené kakao bio, vanilka mletá bio

Obsah: 100g 

Pohánky jsou sladké sušenky, které vyrábíme z těch nejkvalitnějších ingrediencí a pomalu je sušíme při teplotě do 42°C.

Díky této šetrné technologii zůstávají všechny důležité živiny a enzymy zachovány beze změny. Splňují tak zásady živé stravy.

Základem Pohánků je pohanka v BIO kvalitě.

Jsou slazeny pouze sušenými datlemi, neobsahují tedy přidaný cukr ani žádný sirup či slad. Ochuceny jsou nepraženým kakaovým práškem a vanilkou.

Všechny použité ingredience jsou čistě přírodní, bio-certifikované, 100% veganské a přirozeně bezlepkové. 

Jsou ručně a šetrně s láskou vyráběné pro Vaši radost a zdravou chuť ze života.

Pohanka je především bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů. Z minerálů je pohanka zajímavá zejména vyšším obsahem hořčíku, manganu, mědi, fosforu, zinku, selenu, železa a draslíku.

Na druhou stranu neobsahuje téměř žádný sodík, tudíž je vhodné ji kombinovat se zelenolistou zeleninou pro zajištění sodíkodraselné rovnováhy.

Pohanka dále obsahuje vitamíny B1,B2, niacin, B6, cholin, vitamín E a je významným zdrojem vitamínu P – rutinu. Rutin patří do skupiny bioflavonoidů, rostlinných antioxidantů, které působí společně s vitamínem C blahodárně na obranyschopnost organismu, na posílení stěn a pružnost krevních vlásečnic a prevenci srdečních chorob.

Hlavním zdrojem energie v pohance jsou sacharidy ve formě poměrně lehce stravitelného škrobu, tedy pomalého cukru. Pohanka dále obsahuje vysoký podíl proteinu v podobě vyvážené skladby 18 aminokyselin, z nichž je zajímavý zejména obsah lysinu, methioninu a tryptophanu. Rovněž obsahuje kyselinu linolenovou a linolovou, vícenenasycené mastné kyseliny snižující LDL cholesterol. Pohanka neobsahuje lepek, proto je vhodnou potravinou pro osoby trpící celiakií.

HAND MADE  


 

Nutriční hodnoty ve 100g

Energie: 350Kcal / 1458kJ, bílkoviny: 10g, tuky: 3g, nasycené 1g, sacharidy: 69g, vláknina: 12g, sodík: 5mg,

 

Nakoupit můžete zde:http://www.biosfera.cz/pohanky-bio-kakaove-susenky-100g-i2480

Zde na Biosféře za krásných 53 Kč!!!

Obchod se Biosfera.cz Vám mohu jen a jen doporučit- skvělé ceny, velice milý přístup :-)


Mé hodnocení:

Nemohu říci, že by mi pohánky nechutnaly, to určitě ne. Jejich chuť je vzkutku zajímavá, ale co mě hlavně zaujalo byla krásná vůně, která se šířila po otevření balíčku, byla to vůně kakaa a vanilky.Jsou trošku tužší na skus. Pohánky mi nepřijdou vůbec sladké, vlastně jsem ani sladkou chuť necítila i přesto, že obsahují datle.  V balení bylo 11 ks. Pokud mám pohánky zhodnotit dle svých chutí, tak na mě byly pohánky moc kakaové, vůbec jsem v nich necítila chuť pohanky, ale především jen a jen chuť kakaa, právě proto byly i tužší. .Tudíž pokud máte rádi kakaovou chuť a chcete mlsat zdravě, tak si dopřejte tyto pohánky, jistě Vaše chutě uspokojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za komentář :-).
Na všechny dotazy odpovídám na svůj blog :-)ihned pod případný dotaz :-).
Děkuji za pochopení :-)
M.